Μαυροδάφνη Πατρών “601”

Σκοτεινό κεχριμπαρένιο χρώμα με καφετιές ανταύγειες και αρωματική ένταση ενός γλυκού μπουκέτου φρούτων με έντονη την παρουσία ξηρών σύκων. Η πολυπλοκότητα των αρωμάτων και των γεύσεων χαρακτηρίζει τον μοναδικό αυτό οίνο. Διακριτική η οξύτητα υποβοηθά το ξετύλιγμα ενός πλούσιου αρώματος από καραμελοποιημένα φρούτα, όπως το ξηρό σύκο. Η μεγάλης αρωματικής διάρκειας επίγευση επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα αυτού του οίνου.

Ο οίνος Μαυροδάφνη είναι ιδανικός ως απεριτίφ, με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, αλλά και ως επιδόρπιος οίνος, συνοδεύοντας άριστα φρούτα, κίτρινα τυριά, παγωτά, κρέμες, γλυκά ακόμα και σοκολάτα. Εξαιρετικά ευέλικτος, μπορεί να τον απολαύσει κανείς ακόμη και με τριμμένο πάγο, κατατάσσοντάς τον σε ένα από τα καλύτερα δροσιστικά ποτά του καλοκαιριού.

Σερβίρεται στους 12-14°C.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Πληροφοριες

Τύπος

Oίνος φυσικός γλυκύς

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μαυροδάφνη 100%

Παλαίωση

Παλαίωση 3-5 έτη.

Κατηγορία

Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως Μαυροδάφνη Πατρών

Αλκοολικός Τίτλος

15 %

Αμπελώνας

Ζώνη Μαυροδάφνης Πατρών Π.Ο.Π. (βόρεια και βορειοδυτικά της Πάτρας), και νομός Αχαΐας αντίστοιχα. Παραγωγή: 1200 κιλά / στρέμμα

Μέθοδος Οινοποίησης

Σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο του ενισχυμένου γλυκού κρασιού. Ζύμωση έως 4 αλκοολικούς βαθμούς και διακοπή της αλκοολικής ζύμωσης, με την προσθήκη οινικού οινοπνεύματος. Το μπουκέτο του συνδυάζει τα αρώματα των σταφυλιών με αυτά της μερικής ζύμωσης και παλαίωσης.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

375 ml / 750 ml

Περισσοτεροι Οινοι

Related Projects
0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο