Μαυροδάφνη Πατρών “601” Reserve

Διαυγής εμφάνιση και βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα σε φρουτώδη φόντο αρωμάτων, μικτών ξηρών φρούτων με έντονες χροιές από καρύδι. Οι γεύσεις των γλυκών σταφίδων, των ξηρών σύκων και των χουρμάδων κυριαρχούν σε ένα κομψό συνδυασμό, ενώ γευστικά ξετυλίγεται προς ένα τελείωμα, το οποίο φαίνεται να φέρνει αυτές τις θαυμάσιες γεύσεις σε μια μεγάλης διάρκειας επίγευση.

Ο οίνος Μαυροδάφνη Πατρών Reserve είναι ιδανικός ως απεριτίφ, με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα δαμάσκηνα, αλλά και ως επιδόρπιος οίνος, συνοδεύοντας άριστα κόκκινα φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλα, κεράσι) μαλακές γραβιέρες ή τυριά τύπου μπλε, παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο, γλυκά με καφέ και σοκολάτα.

Σερβίρεται στους 12-14°C.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Πληροφοριες

Τύπος

Oίνος φυσικός γλυκός μακράς παλαίωσης

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μαυροδάφνη 100%

Σοδειά

1999

Κατηγορία

Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως Μαυροδάφνη Πατρών

Αλκοολικός Τίτλος

15,5 %

Αμπελώνας

Ζώνη Μαυροδάφνης Πατρών Π.Ο.Π. (νότια και νοτιοδυτικά της Πάτρας).

Μέθοδος Οινοποίησης

Σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο του ενισχυμένου γλυκού κρασιού. Ζύμωση έως 4 αλκοολικούς βαθμούς και διακοπή της αλκοολικής ζύμωσης, με την προσθήκη οινικού οινοπνεύματος. Έτσι η γλυκύτητα του οίνου Μαυροδάφνη οφείλεται αποκλειστικά στα σάκχαρα των σταφυλιών, ενώ το μπουκέτο του συνδυάζει τα αρώματα των σταφυλιών με αυτά της μερικής ζύμωσης και παλαίωσης.

Διαθέσιμες συσκευασίες

375 ml / 750 ml

Περισσοτεροι Οινοι

Related Projects
0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο