Μαυροδάφνη Πατρών “601” Grand Reserve

Ένα βαθύ καφετί χρώμα, ένδειξη της παλαιότητας αυτού του οίνου σε συνδυασμό με ένα εξευγενισμένο σύνθετο μπουκέτο από σταφίδες και ξηρά μικτά φρούτα όπως σύκο, δαμάσκηνα και καρύδια που διακρίνονται από ποιότητα και λεπτότητα. Στρογγυλό, σταθερό, κομψό, απαλό, πλούσιο και καλαίσθητο είναι ακριβώς μερικά από τα επίθετα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια να περιγραφούν οι εντυπώσεις του στόματος από αυτό το σημαντικά σύνθετο, πλούσιο κρασί. Όσο περισσότερο παραμένει αυτός ο οίνος στο στόμα, τόσο μεγαλύτερο βάθος αποκτά. Η ατελείωτη επίγευση αυτού του κρασιού θα διατηρείται ακόμα και μετά από πολλή ώρα. Δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα γλυκά κρασιά της Ελλάδας.

Ο οίνος Μαυροδάφνη Πατρών GRAND RESERVE, είναι ιδανικός ως απεριτίφ, με καβουρδισμένα αμύγδαλα, αποξηραμένα σύκα, φουά γκρα, αλλά και ως επιδόρπιος οίνος ταιριάζει εξαιρετικά με πεπόνι, ροκφόρ, κρέμα καραμελέ, πικρό κέικ σοκολάτας με παγωτό βανίλια.

Σερβίρεται στους 11-13°C.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Πληροφοριες

Τύπος

Oίνος φυσικός γλυκός μακράς παλαίωσης

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μαυροδάφνη 100%

Σοδειά

1979

Κατηγορία

Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως Μαυροδάφνη Πατρών

Αλκοολικός Τίτλος

16 %

Αμπελώνας

Ζώνη Μαυροδάφνης Πατρών Π.Ο.Π. (νότια και νοτιοδυτικά της Πάτρας).

Μέθοδος Οινοποίησης

Σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο του ενισχυμένου γλυκού κρασιού. Διακοπή της αλκοολικής ζύμωσης, με την προσθήκη οινικού οινοπνεύματος. Έτσι η γλυκύτητα του οίνου Μαυροδάφνη οφείλεται αποκλειστικά στα σάκχαρα των σταφυλιών, ενώ το μπουκέτο του συνδυάζει τα αρώματα των σταφυλιών με αυτά της μερικής ζύμωσης και παλαίωσης.

Διαθέσιμες συσκευασίες

500 ml

Περισσοτεροι Οινοι

Related Projects
0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο