Experience ACHAIA CLAUSS

Η ACHAIA CLAUSS σας καλωσορίζει στο Οινοποιείο της

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική Οινοποιία, η οποία ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Γουσταύο Κλάους και δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1861 μέχρι σήμερα. Από το 1861 οινοποιεί.

Ένα διεθνές σημείο αναφοράς, ένας προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού, της ιστορίας, της φύσης, των περιηγήσεων. Ένας σταθμός για όλους τους ταξιδιώτες!

Με ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες , εκπαιδευτικές περιηγήσεις για σχολεία και πανεπιστήμια αλλά και διαμορφωμένα πακέτα για τους ειδικούς του κλάδου, η ACHAIA CLAUSS επιχειρεί να ενώσει το παρελθόν, την παράδοση , με το παρόν και το μέλλον.

Πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, ιστορικά κτίρια, κελλάρια γεμάτα με βαρέλια Μαυροδάφνης – καθένα με τη δική του ιστορία, εκκλησάκια, προτομές, παραδοσιακά εργαλεία, βραβεία απ’ όλο τον κόσμο και βιβλία. Ένα τοπίο βγαλμένο από μια άλλη εποχή με θέα που μαγνητίζει και ατμόσφαιρα που συγκινεί.

Σας περιμένουμε!

a2-medium

Ξενάγηση

στην ACHAIA CLAUSS

Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους της ACHAIA CLAUSS. Από το πρώτο κελλάρι, στο Βαρελάτικο και από εκεί στο εντυπωσιακό Αυτοκρατορικό Κελλάρι (Imperial Cellar) με τα τεράστια δρύινα βαρέλια, έργα τέχνης, στα οποία παλαιώνει η φημισμένη Μαυροδάφνη.

b2-medium

Ξενάγηση και Γευστική Δοκιμή

Γευστική δοκιμή επιλεγμένων οίνων

Απολαύστε μια ξενάγηση στους ιστορικούς χώρους της ACHAIA CLAUSS και γνωρίστε την μακρά ιστορία της.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τη γευστική δοκιμή επιλεγμένων οίνων της ACHAIA CLAUSS με την συνοδεία σνακ – επιλεγμένα για να εναρμονίζονται με τα αρώματα του κάθε κρασιού.

e1-medium

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Ξενάγηση στους χώρους
Activity @ Winery

Ο χώρος της ACHAIA CLAUSS είναι επισκέψιμος και από σχολεία, πραγματοποιώντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι μαθητές ανακαλύπτουν την μαγεία του κρασιού μέσα από μια διαδρομή στον χρόνο, πλεγμένη με ιστορίες και μύθους μέσα σε ένα περιβάλλον που αποπνέει εν γένει αντίστοιχη ατμόσφαιρα.

e2-medium

Εκπαιδευτικά προγράμματα για Πανεπιστήμια

Ξενάγηση στους χώρους

Η ACHAIA CLAUSS δέχεται επισκέψεις και αναλαμβάνει ξεναγήσεις για γκρουπ φοιτητών. Πρόκειται για μια ιστορική τοποθεσία που σίγουρα έχει να προσφέρει σπουδαία πληροφορία και εικόνα στο νεανικό κοινό που αναζητά την γνώση του παρελθόντος μέσα από βιωματικές εμπειρίες.

Τα σκαλιστά δρύινα βαρέλια εντυπωσιάζουν με τις ιστορίες που κρύβουν. Ορισμένα από αυτά φέρουν ξυλόγλυπτες παραστάσεις, ενώ άλλα έχουν αφιερωθεί κατά καιρούς στις επισκέψεις διαφόρων ισχυρών προσωπικοτήτων στα διάσημα κελλάρια της ACHAIA CLAUSS.

h1-medium

Οινογνώστες

Ξενάγηση στους χώρους
Γευστική δοκιμή επιλεγμένων οίνων

Για τους ειδήμονες του κλάδου της οινοποιίας, η επίσκεψη στην ACHAIA CLAUSS αποτελεί για πολλούς λόγους μια εξαιρετική εμπειρία. Αφυπνίζεται το βλέμμα από τις εικόνες, το μυαλό αποθηκεύει ιστορίες και ο ουρανίσκος γεύεται εξαιρετικής ποιότητας κρασιά με την καθοδήγηση έμπειρου οινολόγου.

Στην Κάβα Δανιηλίδος πέρα από την εκλεκτές ετικέτες της συλλογής της ACHAIA CLAUSS, βρίσκεται και η συλλεκτικής αξίας Μαυροδάφνη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 – ίσως το παλαιότερο προς πώληση ελληνικό κρασί.

religious

Θρησκευτικός Τουρισμός

Ξενάγηση στους χώρους
Extra: Ειδικά σχεδιασμένη περιήγηση στους χώρους θρησκευτικού ενδιαφέροντος του Οινόκαστρου

Το Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS αποτελεί έναν ιδιαίτερο ταξιδιωτικό σταθμό και για τους λάτρεις των θρησκευτικών περιηγήσεων.
Η καθιερωμένη ξενάγηση εμπλουτίζεται με μια ειδική περιήγηση στους δύο ιστορικούς ναούς που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του οινοποιείου. Στο ορθόδοξο πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, που έχτισε ο ίδιος ο Gustav Clauss το 1879, για τη θεραπεία της συζύγου του Θωμαΐδος από μια δυσίατη νόσο και έπειτα στο Ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσι της Αγίας Άννης.
Στο Αυτοκρατορικό Κελλάρι, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Βαρέλι χωρητικότητας 4.070 λίτρων, γεμάτο με Μαυροδάφνη του 1898, αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α’.
Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με την γευσιγνωσία της εκλεκτής – ιστορικής σημασίας για πολλές θρησκείες – “Μαυροδάφνη”.
« …του εξαγαγείν άρτον εκ της γης και οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου.»

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο