Κάβα Δανιηλίδος

ΚΑΒΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΣ

Κάβα Δανιηλίδος
ΚΑΒΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΣ
Η

Κάβα Δανιηλίδος λειτούργησε αρχικά ως οικία του Θεόδωρου Άμβουργερ, συνέταιρου του Κλάους. Στο υπόγειό της μέχρι και σήμερα, λειτουργεί κελλάρι παλαίωσης οίνων, το οποίο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο.

Το κτίριο της Κάβας Δανιηλίδος συνορεύει με τον λεγόμενο Πύργο των Ληστών, ο οποίος θεωρείτο ως ο πιο καλά προστατευμένος από τους ληστές της εποχής πύργος του οινοποιείου.

Το αρχικό όνομα της Κάβας Δανιηλίδος ήταν «Θεοδώρειον», από το όνομα του πρώτου της κατοίκου. Στην συνέχεια ονομάστηκε «Σπετσερείον» καθώς εκεί στεγάστηκε το χημείο του οινοποιείου.

Στην δεκαετία του ’80 μετονομάστηκε σε Κάβα Δανιηλίδος, προς τιμήν της αρχόντισσας των Πατρών Δανιηλίδος (9ος αιώνας μ.Χ.), η οποία θεωρείται η πρώτη γυναίκα Οινοποιός, που μάλιστα προμήθευε με κρασί τους αυτοκράτορες της εποχής.

Σήμερα στην Κάβα Δανιηλίδος υπάρχει δωμάτιο αντίγραφο του γραφείου του Κλάους. Η Κάβα φιλοξενεί κατά καιρούς εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και, για περισσότερο από μισό αιώνα, φιλοξενεί το πωλητήριο κρασιών, προϊόντα του οινοποιείου και αξεσουάρ οίνου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Photo credit : Konstantinos Tsachrelias

Αυτοκρατορικό Κελλάρι

Βαρελάτικο

Επισκεφθείτε μας

Τα πέτρινα κτίρια, τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια με Μαυροδάφνη ενός αιώνα, η παραδοσιακή Κάβα για την υποδοχή των επισκεπτών, ο νέος μουσειακός χώρος «Βαρελάτικο», αλλά και το μοναδικό τοπίο με την εκπληκτική θέα, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο