ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Αποκαλύπτονται οι σπάνιοι θησαυροί της κάβας του Τατοϊου

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υπεύθυνος του Ιστορικού Aρχείου Περικλής Μπαλτάς

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ένας ακόμη σπάνιος, ιδιαίτερος, θησαυρός αποκαλύπτεται καθώς προχωρά το έργο  της ανάδειξης του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοϊου. Ανάμεσα στα χιλιάδες αντικείμενα, που συντηρούνται από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, συγκαταλέγεται ένας μεγάλος αριθμός σπάνιων κρασιών και αλκοολούχων ποτών, σε φιάλες που θεωρούνται σήμερα ιστορικά τεκμήρια και με συλλεκτικές ετικέτες.

(περισσότερα…)

Read More

Ανοιχτές Πύλες: 29 & 30 Μαΐου

Αγαπητοί Φίλοι της Achaia Clauss,

Η οινική οικογένεια της Achaia Clauss, που παρέμεινε κλειστή λόγω των εθνικών μέτρων κατά της πανδημίας, με μεγάλη χαρά ανοίγει και πάλι τις Πύλες της και υποδέχεται τους Φίλους της, στην πρώτη εκδήλωση εν’ όψει Καλοκαιριού 2021.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στο Oινόκαστρο της Achaia Clauss.

Προϋπόθεση συμμετοχής σας είναι η εγγραφή σας πατώντας το link “Δηλώστε Συμμετοχή”.

Θα πραγματοποιηθούν μοναδικές, νέες Βιωματικές Δράσεις, όπου θα συμμετάσχετε σε «τυφλή γευσιγνωσία», να παρακολουθήσετε επίδειξη εργασιών καθαρισμού και καψίματος μεταχειρισμένων βαρελιών Γαλλικής δρυός από τον έμπειρο βαρελοποιό μας  ενώ θα ξεναγηθείτε στο χώρο και στα περίπτερα της Achaia Clauss και των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου, όπου θα γνωρίσετε τις νέες βραβευμένες οινικές δημιουργίες μας.

Ανυπομονούμε και πάλι να σας συναντήσουμε και να γιορτάσουμε μαζί.

H ομάδα της Achaia Clauss & των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου.

Read More
0

Start typing and press Enter to search