ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Μηλογαλακτική Ζύμωση

Η μηλογαλακτική ζύμωση είναι μια δεύτερη ζύμωση που λαμβάνει χώρα συνήθως μετά το τέλος της αλκοολικής ή ακόμη και ταυτόχρονα και αφορά τη μετατροπή του μηλικού οξέος σε γαλακτικό από τα γαλακτικά βακτήρια.

 

(περισσότερα…)

Read More

Κρασί από λιαστά σταφύλια

Το κρασί από λιαστά σταφύλια, ή αλλιώς ηλιαστά, είναι ένα είδος γλυκού κρασιού που παράγεται παραδοσιακά στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία των “φυσικώς γλυκύς” οίνων καθώς το σύνολο της αλκοόλης που περιέχει προέρχεται αποκλειστικά από τα σάκχαρα του σταφυλιού. Γεγονός που μας υποδεικνύει ότι το σταφύλι πρέπει να ξεκινά την ζύμωση με πολύ μεγάλη συγκέντρωση σε σάκχαρα, έτσι ώστε αυτά να “φτάσουν” και για το αλκοόλ αλλά και για την γλύκα του κρασιού. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται είτε με υπερωρίμανση των ραγών πάνω στο αμπέλι είτε με αφυδάτωση τους υπό ήλιο ή σκιά.

 

 

 

 

(περισσότερα…)

Read More

28 χρόνια χωρίς τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο

«Ένας gentleman που πέταξε νωρίς στους αμπελώνες του ουρανού» ήταν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ιδρυτής των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου και εγγονός του Βλάση, διαδόχου του Γουσταύου Κλάους το 1918 στην Achaia Clauss.

Έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή το 1994, αφήνοντας πίσω του μια οινική και πνευματική παρακαταθήκη.

  (περισσότερα…)

Read More
0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο