2ο KOUMARIA TRAIL SERIES στις 15 Ιανουαρίου 2023 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss

Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 το 2o Koumaria Trail Series. Μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος (trail) 4 αποστάσεων.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss στο Πετρωτό Πατρών, απ’ όπου και θα λειτουργήσει η γραμματεία του αγώνα.

Περιγραφή διαδρομών: Οι  διαδρομές ξεκινούν  από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss. Κάνουν μια κυκλική πορεία στα υπέροχα μονοπάτια του Ομπλού και της ευρύτερης περιοχής και τερματίζουν στον ίδιο χώρο απ’ όπου δόθηκε  η εκκίνηση.

Το τερέν είναι κυρίως μονοπάτια με πολύ καθαρό έδαφος και μεγάλο πλάτος ενώ μόλις ένα μικρό ποσοστό κινείται σε δασικούς δρόμους.

Θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας  για τη  διαδρομή των 42 χιλιομέτρων ανά 7 χιλιόμετρα. 3 σταθμοί τροφοδοσίας  για τη  διαδρομή των 21 χιλιομέτρων στο 6ο, στο 10ο και στο 15ο χιλιόμετρο, με κεντρικό σταθμό αυτόν στο 10ο χλμ. Για τη  διαδρομή των 12 χιλιομέτρων  θα υπάρξει  ένας σταθμός στο 6ο χιλιόμετρο.

Διασώστες και Γιατρός της διοργάνωσης θα βρίσκονται καθ’όλη τη διαδρομή και στο σημείο  εκκίνησης και τερματισμού με δυνατότητα μετακίνησης σε όλη τη διαδρομή αν χρειαστεί.

Στη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος που θα περνάει  ο αγώνας  είναι ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Γλαύκου, Ο παλιός οικισμός του Πετρωτού (Βαλαντούνα), τις λίμνες του Ομπλού και τη παλιά Μονή Μπαμπιώτη.

Στη διαδρομή των 22 και 12 χιλιομέτρων το σημαντικότερο σημείο ενδιαφέροντος είναι ο οικισμός των γεωμετρικών χρόνων και οι μυκηναϊκοί τάφοι στο λόφο Αμυγδαλιά.

Ο παιδικός αγώνας διεξάγεται εντός του χώρου του ιστορικότερου οινοποιείου της περιοχής την Achaia Clauss. Τον παιδικό αγώνα συντονίζει ο Α.Σ. ΑΚΡΟΣ Κολύμβηση Τρίαθλο Πάτρας.

Σημαντικές πληροφορίεςΣε περίπτωση βροχής θα είναι διαθέσιμος στεγασμένος χώρος και αίθουσα όπου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι συνοδοί κατά τη διάρκεια της αναμονής τους και οι αθλητές πριν και μετά τον αγώνα. Επίσης χώρος που θα χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των συνοδών στο χώρο. Όλοι οι επισκέπτες για λόγους ασφαλείας των αγωνιζομένων και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης υποχρεούνται να ακολουθούν πιστά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα συντονίζουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης και να σταθμεύσουν στο χώρο που θα τους υποδείξουν.

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο