Σε Τόκιο και Σεούλ κρασιά 22 οινοποιίων

Συνολικά 22 οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν στο ταξίδι που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια, στην Ιαπωνία και την Κορέα, με στόχο να προωθήσουν τους ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους της περιοχής, στις εξαιρετικά σημαντικές και αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, για πρώτη φορά με μία τόσο μεγάλη επιχειρηματική οινική αποστολή από την Ελλάδα και τη συμμετοχή των ίδιων των οινοποιών.

Χθες, ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση προβολής στην αγορά της Ιαπωνίας που περιλάμβανε ένα masterclass στο Τόκυο υπό την καθοδήγηση του Έλληνα Master of  Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη, ο οποίος ανέλυσε τα κρασιά τους σε 54 επαγγελματίες, που επέδειξαν αθρόα συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, οι παραγωγοί παρουσίασαν το portfolio των κρασιών τους σε πάνω από 120 προσκεκλημένους επαγγελματίες δίνοντας πληροφορίες για την περιοχή, τις ζώνες παραγωγής, τον αμπελώνα και τεχνικές λεπτομέρειες της οινοποίησης. Οι δράσεις θα συνεχιστούν στην Κορέα, όπου αύριο τα οινοποιεία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη Σεούλ, σε πάνω από 230 επαγγελματίες της αγοράς και τον Κ. Λαζαράκη να παρουσιάζει masterclass σε επιλεγμένο κοινό 60 ατόμων.

Στα τέλη Ιουλίου θα ακολουθήσει και συμμετοχή των ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιών στην πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών της Ιαπωνίας, στην πόλη της Osaka.

Οι δράσεις προώθησης των κρασιών στην Κορέα, υλοποιούνται από την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, σε εκστρατεία που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και την Ελλάδα, μέσω προγράμματος που θα συνεχιστεί και το 2023 προς την κατεύθυνση της αύξησης αναγνωσιμότητας και εμπορικής επιτυχίας στις δύο αγορές.

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο