Μοσχάτο

Με καταγωγή από την Ελλάδα το Μοσχάτο, αποτελεί μια ποικιλία η οποία καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται πολλοί διαφορετικοί κλώνοι Μοσχάτου σε διάφορες περιοχές.

Το σύνολο όμως των κλώνων της εν λόγω ποικιλίας δίνει κρασιά έντονα αρωματικά με πολύπλοκα αρώματα κυρίως άγουρων φρούτων και λουλουδιών.

Πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο είναι καλλιεργούνται στην βορειοδυτική πλευρά της,  όπου εντοπίζονται οι κλώνοι του Μοσχάτο Πατρών και Ρίου.

Το 1971, θεσπίστηκε το Μοσχάτο Πατρών και Ρίου ως ΠΟΠ. Με αποτέλεσμα η ποικιλία Μοσχάτος Πατρων (Muscat of Patra) να δίνει τους παρακάτω 4 τύπους ως ΠΟΠ

-Οίνος Γλυκύς Φυσικός (Vin doux naturel)
-Οίνος Γλυκύς Φυσικός από διαλεχτούς αμπελώνες (Vin doux naturel -Grand Cru)
-Οίνος Γλυκύς (Vin doux)
-Οίνος φυσικώς γλυκύς (Vin naturellement doux)

και η ποικιλία Μοσχάτος Ρίου Πατρών (Muscat of Rio Patra) να δίνει τους παρακάτω 4 τύπους ως ΠΟΠ

-Οίνος Γλυκύς Φυσικός (Vin doux naturel)
-Οίνος Γλυκύς Φυσικός από διαλεχτούς αμπελώνες (Vin doux naturel -Grand Cru)
-Οίνος Γλυκύς (Vin doux)
-Οίνος φυσικώς γλυκύς (Vin naturellement doux)

Σαν ποικιλία, το μικρόραγο Μοσχάτο, χαρακτηρίζεται ως μέτρια ζωηρό γόνιμο και παραγωγικό, ενώ δεν είναι ανθεκτικό σε πάρα πολλές ασθένειες και απαιτεί διάφορες αμπελουργικές τεχνικές κατά την περίοδο βλάστησης και ανάπτυξης του, η οποία ξεκινάει αρχές Μαρτίου και ωριμάζει αρχές Σεπτέμβρη. Δίνει μετρίου μέγεθος και βάρος σταφυλής με χρυσοκίτρινο χρωματισμό, χυμώδη σάρκα και έντονα χαρακτηριστικά αρώματα.

Στο προϊόντα της εταιρείας υπάρχουν και οι δυο επιλογές των κλώνων του Μοσχάτου. Η πρώτη επιλογή αφορά την ετικέτα Μοσχάτο Πατρών 722, Οίνος Γλυκύς, που  χαρακτηρίζεται από ανοιχτό χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα από μέλι και λεμόνι στη μύτη και τραγανή οξύτητα στο στόμα. Η δεύτερη επιλογή αφορά την ετικέτα Μελισσέα, Οίνος φυσικώς γλυκύς, με χρυσοκίτρινο χρώμα και ένα βαρύ, εξαιρετικά ευωδιαστό μπουκέτο άγριων λουλουδιών, καθώς και τη Castro Clauss Μελισσέα παλαιωμένη σε Βαρέλι. Γευστικά παρουσιάζει πλούσιο σώμα με καλή δομή όπου ανταγωνίζονται με επιτυχία το μέλι και τα ώριμα φρούτα.

Μπορείτε να βρείτε τις δικές μας εκδοχές Μοσχάτου στο eshop μας CAVACLAUSS.gr.

Μοσχάτο Πατρών 722

Μελισσέα

Castro Clauss Μελισσέα παλαιωμένη σε βαρέλι ME 31

 

Ακολουθήστε μας: 
facebook instagram twitter youtube

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο