Ροδίτης

Ο Ροδίτης είναι η πλέον πολυφυτεμένη ποικιλία της χώρας, τη βρίσκουμε σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και σε πάρα πολλά νησιά.

Τα σταφύλια έχουν χαρακτηριστικό ερυθρωπό χρώμα, και στην Αχαΐα τον συναντάμε με τον χαρακτηρισμό «Ροδίτης αλεπού» που αναφέρεται σε συγκεκριμένο κλώνο. Μας δίνει το λευκό κρασί ΠΟΠ ΠΑΤΡΑ και συμμετέχει σε αμέτρητους οίνους ΠΓΕ.

 

 

 

Είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη ελληνική ποικιλία γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η ποικιλία που συμμετείχε σε κρασιά μαζικής παραγωγής και χαμηλής ποιότητας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και η καλλιέργεια να στοχεύει σε υψηλές παραγωγές και όχι σε ποιοτικά σταφύλια. Στις μέρες μας αυτό έχει αλλάξει, η φύτευση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού και η μικρή στρεμματική απόδοση στοχεύει σε σταφύλια που προορίζονται για ποιοτικούς οίνους.

Στην Achaia Clauss θα βρείτε τον ροδίτη Castro Clauss RD 52 που προέρχεται από παλαιούς αμπελώνες με πολύ μικρή στρεμματική απόδοση, η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια παραμένει στα βαρέλια ώστε να ωριμάσει με τις οινολάσπες του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας δώσει ένα κρασί αρκετά ισορροπημένο με εξαιρετική οξύτητα και σώμα, και αρώματα εσπεριδοειδών, βουτύρου και βανίλιας.

Είναι μια αμπελουργική και οινοποιητική προσέγγιση που αναδεικνύει τις δυνατότητες του ροδίτη, ώστε να αποκτήσει τα επόμενα χρόνια τη θέση που πραγματικά του αξίζει.

 

 

Achaia Clauss 1861-2021, 160 Χρόνια Οίνο-Ποιεί.

Προμηθευτείτε τα κρασιά σας με αυθημερόν παράδοση στην περιοχή της Πάτρας, και 3-4 εργάσιμες ημέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα, στο eshop μας CAVACLAUSS.gr

Aποκλειστική σειρά Castro Clauss:

 

Ακολουθήστε μας: 
facebook instagram twitter youtube

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο