Γερμανικός Οδηγός “Patras Wein” 1898-1899

  ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στοιχεία συγκεντρωμένα από τον Φρίντριχ Κάρλ Όττ- Πρόξενο της Ελλάδας στην Βύρτσμπουργκ.

«Γνωρίζω την υπεροχή αυτού του κρασιού από περιστατικά με βαριά αρρώστους καθώς και από δική μου εμπειρία. Νοιώθεις κατευθείαν πως ανακτάται πλήρως η αποδυναμωμένη σου καρδιά και πως ανεβαίνουν πάλι οι χαμηλοί σφυγμοί σου και πως μέρα με τη μέρα γίνεσαι όλο και πιο δυνατός. Χρησιμοποιώ επίσης την Μαυροδάφνη ως τονωτικό εδώ και καιρό, στο τοπικό Νοσοκομείο»

Dr Thomas Gummi

«Έμεινα εξαιρετικά ικανοποιημένος με το φαρμακευτικό αυτό κρασί. Και θα προσθέσω πως η Μαυροδάφνη είναι ιδανική για την Παρασκευή του κρασιού Condurango».

S. Stroebe φαρμακοποιός.

Υποσημείωση: Κοντουράνγκο. Φλοιός του θάμνου Μαρσντένια από την Βολιβία. Δυσπεψία, καλή λειτουργία παγκρέατος, ορεκτικό, ανοσία και θεραπεία ογκολογικών παθήσεων του πεπτικού .Βάμμα η κρασί πριν το φαγητό.

ΑΥΣΤΡΟΟΥΓΓΑΡΙΑ

Στοιχεία από τον C. J. Schrauth, Γενικό Αντιπρόσωπο της Μοναρχίας.

«Ιδανικό για δυναμωτικό σε ασθενείς με πυρετό και αποδυναμωμένους αρρώστους από μακροχρόνιες ασθένειες».

Prof. Hochenegg, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Κλινικής.

«Η Μαυροδάφνη ενδείκνυται για αναιμικούς και ασθενείς σε ανάρρωση. Συνδυάζει την ευχάριστη γεύση με μία τονωτική και αναζωογονητική δράση και βοηθάει στα πεπτικά όργανα καθώς και όλο τον οργανισμό. Έτσι πιστεύω πως σύντομα θα χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό κρασί».

Dr. Baaz, Νοσοκομειακός Γιατρός.

«Σας διαβεβαιώνω καθώς χρησιμοποίησα την Μαυροδάφνη στην παιδοκλινική, πως χορηγήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους αναρρώσαντες και τα παιδιά την λάμβαναν ευχάριστα».

Prof. Dr. J. Bokai, Επιβλέπων Ιατρός Παιδοκλινικής.

«Παρατήρησε πως η Μαυροδάφνη, σε ασθενείς του μετά από δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις και άρρωστες λεχώνες, είχε θεραπευτική και δυναμωτική δράση. Βοήθησε, επίσης, στην πέψη και την όρεξη».

Von Med. Univ. Dr. Vincenz Johannovsky.

«Χορηγήθηκε σε αναρρώσαντες μετά από δύσκολες ασθένειες και χρόνιους πνευμονοπαθείς και παρατηρήθηκε πως πέρα από την ευχάριστη κατάποση και την εύκολη χώνεψη του βοηθάει στην όρεξη και κατ΄επέκταση ενεργεί δυναμωτικά».

Vom kaisari. Rat Dr. Med. Schider, Αυτοκρατορικός Σύμβουλος.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Στοιχεία από τον C. Werl, Γενικό Αντιπρόσωπο της ACHAIA CLAUSS για την Ελβετία.

«Γνωρίζω το φαρμακευτικό κρασί Μαυροδάφνη καθώς έχω ακούσει επαίνους από γιατρούς και αρρώστους. Αυτό το εξαιρετικό και γευστικό κρασί είναι,, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε αλκοόλ, φλογερό επομένως και διεργετικό για την όρεξη και τους σφυγμούς της καρδιάς. Η περιεκτικότητά του σε φωσφορικό οξύ (0,55%) και θειικό κάλιο (1,09%) βοηθάει στην πέψη, στον μεταβολισμό και την αιματοποίηση. Συνίσταται ως τονωτικό φάρμακο και η χορήγηση του μπορεί να γίνει αρκετές φορές καθημερινά σε μικρές ποσότητες».

Prof Dr. Fr. Goll, Καθηγητής Πανεπιστημίου.

«Η Μαυροδάφνη είναι από κάθε άποψη ένα έξοχο και άξιο σύστασης φαρμακευτικό κρασί».

Prof. Dr. Eichhorst, Διευθυντής Νοσοκομείου.

«Μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανάρρωσης και την διάρκεια της μειωμένης όρεξης με αρρώστους».

Prof. Dr. Fr. Goll, Καθηγητής Πανεπιστημίου.

«Διαβεβαιώνω, μετά από χρήση 2 ετών, πως η Μαυροδάφνη είναι ένα δυναμωτικό με καθαρή και ευχάριστη γεύση φαρμακευτικό κρασί το οποίο συνιστώ σε αρρώστους και αναρρώσαντες ανεπιφύλακτα σε κάθε περίπτωση όπου απαιτείται ένα δυναμωτικό γλυκό κρασί».

Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό σε μορφή .pdf πατώντας στο επόμενο εικονίδιο:

 

 

Συνεχίζεται…

Ακολουθήστε μας: 
facebook instagram twitteryoutube

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο