1861-2021: 160 Χρόνια Οίνο-Ποιεί

 

Από το 1861 που αποκτήθηκε το πρωτο κομμάτι γης και φυτεύτηκε το πρώτο κλήμα, τoυ κτήματος, ξεκίνησε μια διαδρομή 160 χρόνων οινοποίησης. Με γνώσεις που μόνο η πείρα διδάσκει. Με ακούραστη φροντίδα που πηγάζει από το σεβασμό για το καλό κρασί. Ξεκινήσαμε όταν ένας άνθρωπος με πάθος και αγάπη για το όραμα που ήθελε να πραγματοποιήσει, ο Βαυαρός Gustav Clauss, εγκαταστάθηκε στην Πάτρα, γοητευμένος από την πολιτιστική ποιότητα της Αχαϊκής πρωτεύουσας και την δυναμική των αμπελιών της, αποφασίζει να δημιουργήσει την πρώτη οινική κοινότητα της Ελλάδας. Κτίζει ένα οικιστικό συγκρότημα με καθεδρικούς πύργους, που δίνει τη δυνατότητα σε ένα ολόκληρο χωριό να ζει, να εργάζεται και να αναπτύσσεται, γύρω από τον κεντρικό πυρήνα της οινοποιίας. Στην πορεία του χρόνου, το πάθος και η σοφία του Γουσταύου, ανέδειξαν την οινοποιία αυτή και της προσέδωσαν διεθνή αίγλη.

 

 

   Το 1873 δημιουργείται ένα συμπυκνωμένο, βαθυπόρφυρο και  γλυκό κρασί, η Μαυροδάφνη. Λίγο αργότερα, το Μοσχάτο Πατρών με τα αιθέρια αρώματα θα έρθει να προστεθεί.

Η χρονιά του 1899, σημαδεύεται από την πρώτη εμφιάλωση Κρασιού στην Ελλάδα, τη Δεμέστιχα, η οποία ακολούθησε παγκόσμια πορεία.

Συνεχίζεται…

Ακολουθήστε μας: 
facebook instagram twitter youtube

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο