Επίσκεψη Φιλανδού Πρέσβη στις 14 Οκτωβρίου 2020

Στις 14 Οκτωβρίου 2020, το Κτήμα της Achaia Clauss  επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Αθήνα, εξοχότατος κύριος Jari Boris Antero Gustafsson, οινόφιλος και συλλέκτης οίνων από όλον τον κόσμο. Ο επιτετραμμένος της φίλης χώρας συνοδευόταν από την πρόξενο της Φινλανδίας στην Πάτρα και συνεργάτες τους.

Ο κος Gustafsson ξεναγήθηκε από τον κύριο Νικόλαο Καραπάνο και τους συνεργάτες του,  τόσο στο ιστορικό Αυτοκρατορικό Κελάρι, όσο και στο παλαιό υπόγειο της Δανιηλίδος,  όπου οι υπεύθυνοι του Οινοποιείου του προσέφεραν να δοκιμάσει την σύγρονη παραγωγή, της περιορισμένης σειράς  Castro Clauss. Τα συναισθήματά του από την απολαυστική φιλοξενία του ο κύριος Gustafsson τα αποτύπωσε στο βιβλίο επισκεπτών του Κτήματος.

 

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα να επισκεφθώ την μεγαλειώδη και παλαιότερη Οινοποιία στην Ελλάδα.

Δεν φανταζόμουν οτι θα γινόμουν κοινωνός της ιστορίας του Οινοποιείου με όλες αυτές τις επισκέψεις αρχηγών πολλών χωρών και φημισμένων ανθρώπων των Τεχνών.

Εκφράζω τον μεγάλο σεβασμό μου στην παρούσα γενιά του Οινοποιείου, για την αφοσίωσή τους στην εκπλήρωση του καθήκοντός τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο να κληροδοτήσουν το Κτήμα στις επόμενες γενιές, όταν έρθει η ώρα.”

Ειλικρινά δικός σας

Jari Gustafsson

Πρέσβης της Φινλανδίας.

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο