Κωνσταντίνος (Κωστής) Στεφανόπουλος

Επίσκεψη του υφυπουργού Εμπορίου κ.Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου στο περίπτερο της ΑΧΑΙΑ CLAUSS

Στις 20 Νοεμβρίου 2016, πριν από τέσσερα έτη, πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος (Κωστής) Στεφανόπουλος. Γεννήθηκε στη Πάτρα, στις 15 Αυγούστου 1926 και ήταν Δικηγόρος. Ήταν γιος του Δημήτριου Στεφανόπουλου, δικηγόρου και πολιτικού και της Βρισηίδας Φιλοπούλου, κόρης του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φιλόπουλου. Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, καταγόταν από τη Δρόβιανη της Βορείου Ηπείρου. Από την πλευρά της μητέρας του καταγόταν από την παλαιά πατρινή οικογένεια Πράτσικα. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.

Φοίτησε στο Γυμνάσιο Πατρών, στη συνέχεια σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 μέχρι το 1975 άσκησε ενεργό δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Ήταν ο δέκατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, από το 1995 έως το 2005.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να προσδώσει νέα αίγλη στο θεσμό του Προέδρου και να συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δημοτικότητα από τον Ελληνικό λαό. Αγαπούσε την Πάτρα και δεν παρέλειπε να προσκαλεί υψηλούς πολιτικούς επισκέπτες στην ΑΧΑΙΑ CLAUSS, όπου του άρεσε να κάνει ακόμα και ο ίδιος ξενάγηση.

Η σχέση αλληλοεκτίμησης με την ΑΧΑΙΑ CLAUSS ήταν ισόβια και δεν παρέλειπε να την επισκέπτεται συχνά στις εγκαταστάσεις της αλλά και όταν συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από την εποχή που ήταν υφυπουργός Εμπορίου και να τονίζει τη συμβολή της ΑΧΑΙΑ CLAUSS στη προβολή των Ελληνικών προιόντων και των ποτών ποιότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΧΑΙΑ CLAUSS, σε έκτακτη συνεδρία στις 21 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε ομόφωνα και του αφιέρωσε, βαρέλι με Μαυροδάφνη εσοδείας 1926 που ήταν το έτος γεννήσεώς του.

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο