Η ΑΧΑΙΑ CLAUSS και ο κινηματογράφος

Η ΑΧΑΙΑ CLAUSS πάντα βρισκόταν στο πλευρό των κινηματογραφιστών. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας συνεργαζόταν με Ελληνικές εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και παραχωρούσε κρασιά και ποτά, για τις ανάγκες των «γυρισμάτων» τους. Η κινηματογραφική σταδιοδρομία των προϊόντων της ΑΧΑΙΑ CLAUSS ήταν σημαντική.

Έτσι, έχουμε δει συχνά στις κινηματογραφικές οθόνες, πλάι στους πιο γνωστούς και στις πιο γνωστές και δημοφιλείς ηθοποιούς, μπουκάλια της Μαυροδάφνης, της Santa Helena, της σαμπάνιας, της ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ, του Βερμούτ, του ούζου, του Ροζέλ και άλλων προϊόντων. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι πιο κάτω κινηματογραφικές ταινίες:

 

 1. «Δεν θα χωριστούμε ποτέ»: τους πρώτους ρόλους ερμήνευαν ο Ερρίκος Μπριόλας, η Κατερίνα Μπόμπου, ο Λαυρέντης Διανέλλος κ.α.. Αρκετές σκηνές της ταινίας διαδραματίζονταν σε μπαρ και οι πρωταγωνιστές συνοδεύονταν από μπουκάλια με κρασιά και ποτά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 2. «Παράξενος Ταξιδιώτης»: πρωταγωνιστούσαν ο Βαγγέλης Καζάν, Ρένα Κοσμίδου, Παύλος Λιάρος, Γιώργος Βελέντζας κ.α. Σε διάφορες σκηνές, οι ηθοποιοί είχαν συντροφιά τους μπουκάλια με κρασιά και ποτά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 3.  «Δύο τρελοί και ο ατσίδας»: πρωταγωνιστούσαν Μίμης Φωτόπουλος, Σόφη Ζαννίνου, Αλέκος Τζαννετάκος, Νίκος Τσούκας, Μιχάλης Βιολάρης κ.α.. Στην ταινία δέσποζαν τα προϊόντα της ΑΧΑΙΑ CLAUSS, Μαυροδάφνη και Αντίκα.
 4. «Η άγνωστη της νύχτας»: πρωταγωνιστούσαν Γιώργος Καμπανέλλης, Σούλα Κοψίνη, Λυκούργος Καλλέργης, Θάνος Μαρτίνος, Πόπη Λάζου κ.α.. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται μέσα σε ένα ντεκόρ, στο οποίο δεσπόζουν τα ράφια ενός μπαρ, όπου διακρίνονται διάφορα μπουκάλια της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 5. «Χρυσός Σκορπιός»: πρωταγωνιστούσαν Έβελυν Στιούαρτ, Τζώρτ Χίλτον. Σε σκηνή της ταινίας, γυρισμένη στο κέντρο της Πλάκας «Ερωτόκριτος», έπιναν Δεμέστιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κέντρο «Ερωτόκριτος», των αδελφών Κουνάβη, ήταν ένα από τα πιο γραφικά κέντρα της χιλιοτραγουδισμένης Πλάκας, με διάσημους επισκέπτες. Όταν καταστράφηκε από τυχαία πυρκαγιά, ανέλαβε την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του από τις τέφρες, ο Ντίνος Αντωνόπουλος και η ΑΧΑΙΑ CLAUSS. Για την πράξη αυτή, εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του ο Λάκης Κουνάβης, με επιστολή στην εφημερίδα «Παληά Αθήνα» (εφημερίδα των Αθηναίων της Πλάκας).
 6. «Η Ζηλιάρα»: η πρωταγωνίστρια Ρένα Βλαχοπούλου, πίνει Δεμέστιχα. Σε άλλη σκηνή, ο σερβιτόρος προσφέρει Δεμέστιχα.
 7. «Κατηγορουμένη απολογήσου»: οι πρωταγωνιστές, Έλντα Αθανασάκη και Ερρίκος Μπριόλας έχουν στο τραπέζι τους, Μαυροδάφνη, Δεμέστιχα και Ρετσίνα. Σε άλλη σκηνή, ο Ερρίκος Μπριόλας, προσφέρει «Ροδίτη» της ΑΧΑΙΑ CLAUSS στην Έλντα Αθανασάκη, ενώ στο τραπεζάκι, σε πρώτο πλάνο, διακρίνεται η Δεμέστιχα.
 8. «Ζήσε για την αγάπη μας»: πρωταγωνιστούν Μιράντα Μυράτ, Ελένη Ζαφειρίου, Μέμα Σταθοπούλου, Θάνος Λειβαδίτης. Σε σκηνή, η Μιράντα Μυράτ και η Ελένη Ζαφειρίου, προπίνουν σαμπάνια της ΑΧΑΙΑ CLAUSS, στην υγεία του ζευγαριού.
 9. «Ο Μαχαραγιάς»: ο Φραγκίσκος Μανέλης, η Κία Μπόζου και η Ντίνα Τριάντη, διασκεδάζουν με ορχήστρα λαϊκής μουσικής, πίνοντας Δεμέστιχα και άλλα κρασιά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 10. «Θου – Βου, φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρηση γης μαδιάμ»: ο Θανάσης Βέγγος, εμφανίζεται σε ρόλο μπάρμαν, περιστοιχισμένος από ποτά και κρασιά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 11. «Βάνα»: στη ταινία του Νίκου Αβραμέα, ο Ερρίκος Μπριόλας και η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, διασκεδάζουν με συντροφιά ένα μπουκάλι Μαυροδάφνη της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.

 

 

 1. «24 ώρες ζωντοχήρα»: πρωταγωνιστούσαν η Κάκια Αναλυτή, ο Κώστας Ρηγόπουλος, ο Κώστας Καρράς, η Ελένη Χαλκούση, ο Τάκης Μηλιάδης και η Σούλη Σαμπάχ. Σε σκηνή της ταινίας, σε κοσμικό κέντρο όπου τραγουδάει ο Μιχάλης Βιολάρης και η Σούλη Σαμπάχ, παρουσιάζονται εμφανέστατα κρασιά και ποτά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 2. «Ένα ασύλληπτο κορόιδο»: είναι μια κωμωδία του Θανάση Βέγγου, όπου εμφανίζεται μια βιτρίνα με προϊόντα της ΑΧΑΙΑ CLAUSS (διακοσμημένα από το ζωγράφο και ντεκορατέρ Σήφη Χατζηπαυλή), στημένη σε ωραίο ντεκόρ πλακιώτικης συνοικίας.
 3. «Η θυσία μιας γυναίκας»: πρωταγωνιστούσαν η Καίτη Παπανίκα, Θάνος Λειβαδίτης, Μάνος Κατράκης, Λαυρέντης Διανέλλος, Καίτη Γώγου κ.α.. Μπουκάλια με ποτά και κρασιά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS συντροφεύουν σε διάφορες σκηνές τους ηθοποιούς της ταινίας.
 4. «Τα ξένα χέρια είναι πικρά»: πρωταγωνιστούσαν Μάρθα Βούρτση και Βύρων Πάλλης, που συντροφεύονταν σε μερικές σκηνές, από μπουκάλια με ποτά και κρασιά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS
 5. «Ας με κρίνουν οι ένορκοι»: ένα δικαστικό δράμα, με πρωταγωνιστές τον Ερρίκο Μπριόλα, την Έλντα Αθανασάκη, τον Λυκούργο Καλλέργη, την Ίλυα Λιβυκού, το Βασιλάκη Καίλα, όπου συμμετέχουν κρασιά και ποτά της ΑΧΑΙΑ CLAUSS, με πρώτο πλάνο ένα μπουκάλι ΑΝΤΙΚΑ και ένα σταχτοδοχείο με το λογότυπο ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 6. «Το τελευταίο αντίο»: πρωταγωνιστούσαν Έλντα Αθανασάκη, Τέλης Ζώτος, Ελένη Ζαφειρίου, Λαυρέντης Διανέλλος κ.α.. Σε μουσικό στιγμιότυπο με τους αδελφούς Κατσάμπα, οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν Ροδίτη, το κοκκινέλι κρασί της ΑΧΑΙΑ CLAUSS.
 7. «Παιδί μου, αγάπη μου»: πρωταγωνιστούσαν ο Άρης Τσιούνης και η Καίτη Θεοχάρη, με πρώτο πλάνο στο τραπέζι τους τη Δεμέστιχα.    

 

Όμως η ΑΧΑΙΑ CLAUSS με τα κρασιά και ποτά της, είχε συμμετοχή και σημαντική παρουσία και στο θέατρο. Στη παράσταση «Ο Μπάμπης και ο Μπαμπίνος» με πρωταγωνιστές το Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μαίρη Χρονοπούλου, σε κάθε παράσταση άνοιγε μια σαμπάνια της ΑΧΑΙΑ CLAUSS. 

Στη θεατρική παράσταση «Οι Βρικόλακες», με πρωταγωνιστές την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή, σε κάθε παράσταση, ο Κώστας Καστανάς (που υποδύθηκε το ρόλο του Όσβαλντ), «έπειθε» την (μητέρα του στο έργο, Κυρία Άλβιγκ) κυρία Κατίνα Παξινού, να παραγγείλει στην υπηρέτρια Ρεγκίνα (Νίτα Παγώνη) να φέρει ένα μικρό μπουκάλι σαμπάνιας και έπειτα από λίγο κι’ ένα μεγάλο (της ΑΧΑΙΑ CLAUSS). Και ο Όσβαλντ άνοιγε επί σκηνής τη μικρή σαμπάνια και έπινε.  

Τέλος, σε άλλη παράσταση, στην «Δώδεκα μήνες καλοκαίρι», ο Γιάννης Γκιωνάκης εμφανιζόταν στο ρόλο ενός απλού σερβιτόρου που προσέφερε σαμπάνια της ΑΧΑΙΑ CLAUSS σε θεατή. Επίσης, στην ίδια θεατρική παράσταση, σε άλλη σκηνή, εμφανιζόταν με ένα τεράστιο μπουκάλι σαμπάνιας Royal Club

 

Πηγές: 

Αρχείο ΑΧΑΙΑ CLAUSS

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο