Δελτίο Τύπου – 8 Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αχάϊα Clauss

Διαδρομές Οινογνωσίας στην Achaia ClaussΗ Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, 2-4 Ιουλίου 2020 στην Πάτρα, στους ιστορικούς χώρους και τις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, στο ιστορικό οινοποιείο της Achaia Clauss, πραγματοποιήθηκε δημόσιος διάλογος μεταξύ κυβερνητικών, περιφερειακών, πανεπιστημιακών και επιχειρηματικών οντοτήτων, με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία για τη ταχεία ενσωμάτωση πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης που προωθούν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί στη δράση τους, αλλά και την άντληση συμπερασμάτων από τις καλές πρακτικές που υλοποιούνται στα κράτη-μέλη και σε άλλες Περιφέρειες.

Προσωπικότητες υψηλού κύρους και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι συζήτησαν για καίρια ζητήματα και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό αυτοκρατορικό κελάρι και στην Έπαυλη Gustav Clauss.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η γευσιγνωσία την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, MW. Οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν ετικέτες κρασιών Achaia Clauss, Castro Clauss, Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου, καθώς και μία νέα δημιουργία, τις Επιλογές Κωνσταντίνου, υπό την καθοδήγηση των οινολόγων του Κτήματος.

Τέλος, επιθυμία των συνδιοργανωτών είναι η στήριξη της προσπάθειας αυτής από την τοπική κοινωνία και η καθιέρωση του Συνεδρίου αυτού σε ετήσια βάση.

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο