18η Μάϊου Διεθνής Ημέρα Μουσείων και «ανοιχτές πόρτες»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

H AXAIA CLAUSS κάθε χρόνο συμμετέχει στο θεσμό «Ανοιχτές Πόρτες» μαζί με τα Οινοποιεία όλης της Ελλάδας. Φέτος, Μάϊος 2020, για πρώτη φορά στα 160 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της και μετά από 136 χρόνια που εφάρμοζε από μόνη της, καθημερινά, «ανοιχτές πόρτες», δεν θα μπορέσει λόγω κορωνοϊού να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της.

Είναι όμως μια ευκαιρία, να υπενθυμίσει τις περσινές εκδηλώσεις της, τον Mάϊο 2019 και να προετοιμάσει τους επισκέπτες του Μάϊου 2021 για ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις και εκπλήξεις.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, 18 και 19 Μαΐου 2019, συμμετείχε στη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που αφορούσε τη διοργάνωση «γεγονότων» με επίκεντρο το κρασί και τη γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς , τα Οινοποιεία και τον Πολιτισμό, που αυτά μεταφέρουν.
Tην Κυριακή 19 Μαΐου 2019 από τις 10:00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ , η ACHAIA CLAUSS μοιράστηκε την πολύπλευρη Πολιτιστική της Κληρονομιά και τα σύγχρονα δημιουργήματά της με τους φίλους επισκέπτες της, μικρούς και μεγάλους στον απαράμιλλης ομορφιάς τόπο της.

Στις 10.30 π.μ. το λευκό άλογο του Οινοποιείου, ο Τσίλιας, παρουσίασε την τεχνική του δεινότητα στο σβάρνισμα του αμπελιού, ενώ οι επισκέπτες, με την καθοδήγηση των αμπελουργών και των οινολόγων του Κτήματος, επιδόθηκαν στην στήριξη των νέων βλαστών.

Στις 11.30 π.μ. ο καραγκιοζοπαίχτης του Θεάτρου Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης, διασκέδασε τους επισκέπτες με μια παράσταση.

Στις 12.30 μ.μ. ο ζωγράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, τα ζωγραφικά έργα του οποίου κοσμούν τα ιστορικά Κελλάρια της ACHAIA CLAUSS, βοήθησε τους μικρούς επίδοξους ζωγράφους να φτιάξουν την δική τους ετικέτα.

Από το πρωί και καθ’ όλη την ημέρα:

– Ειδικός τεχνίτης βαρελοποιίας, μύησε τους οινόφιλους επισκέπτες στα μυστικά της συντήρησης του δρύινου βαρελιού.

– Και μια και η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο κρασί, υπό την καθοδήγηση των Οινολόγων του Κτήματος έγινε Οινογευσιγνωσία Νέας Εσοδείας.

Σύντομα θα βρεθούμε και πάλι μαζί, υγιείς και θα διασκεδάσουμε στο Αμπέλι και στους ανθισμένους κήπους του παλαιότερου Οινοποιείου της Ελλάδας, στην καταπράσινη κορυφή του λόφου Κλάους, στο οροπέδιο του Βοδιά, δίπλα στο φαράγγι του Φίλιουρα, με μαγευτική θέα στον Πατραϊκό και την ακτογραμμή της Αιτωλοακαρνανίας.

0

Start typing and press Enter to search

Μετάβαση στο περιεχόμενο