Η Achaia Clauss συμμετέχει στη παγκόσμια μέρα βιβλίου

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Ξεκινώντας από το 2016, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιέρωσε και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου.

Η AXAIA CLAUSS έχοντας ως μήνυμα, «απολαμβάνω κρασί, διαβάζοντας ένα βιβλίο, στο σπίτι», συμμετέχει προωθώντας την ανάγνωση.

Φιλοδοξία μας είναι ο εορτασμός αυτός που συμπίπτει «Μένοντας Σπίτι», να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για μάθηση, ψυχαγωγία και γνωριμία για νέους και παλαιούς φίλους.

Η ΑΧΑΙΑ CLAUSS σας προσκαλεί να την γνωρίζετε περισσότερο μέσα από το βιβλίο που έχει εκδώσει με τίτλο:

«Η Οινοποιός Εταιρεία “ΑΧΑΙΑ” και τα Χειροποίητα Βαρέλια της» της Ροδούλας Σταθάκη-Κούμαρη.

Μέσα από το βιβλίο, τα βαρέλια της “ΑΧΑΙΑ” έχουν φωνή, έχουν ζωή, έχουν ιστορίες να διηγηθούν. Κι εμείς, ως υπηρέτες της ιστορίας τους, αποδεχθήκαμε ευχαρίστως την πρόταση των κυριών Σταθάκη και Κυριαννάκη οι οποίες αφιχθείσες από το Γαλαξείδι στον οινόλοφο της αρχαιότερης εν Ελλάδι Οινοποιίας, έφεραν μαζί τους ιδέες, δημιουργικότητα και μεράκι για έρευνα. Δεν είναι μόνο πως τέτοια εγχειρήματα σπανίζουν αλλά, κυρίως, πως νιώθουμε ότι αυτό που υπάρχει κρυμμένο στο αρχείο μας, είναι πραγματικός θησαυρός και περιμένει μια αφορμή για να ξεχυθεί και να δοθεί εκεί που ανήκει: στην Ιστορία. Γιατί η εποχή του Gustav Clauss και ο λόφος της Gutland έχουν να διηγηθούν πολλά…

Κάπως έτσι ξεκίνησε μία τριετής γοητευτική περιπέτεια, που ξέφυγε από τη στενή έννοια της έρευνας. Έγινε εμπειρία, μαθητεία, αναζήτηση… Ερευνήθηκαν χειρόγραφες επιστολές και λογιστικά βιβλία – στη γερμανική γλώσσα και σε γοτθική γραφή – καθώς και δημοσιεύσεις ή εκδόσεις φωτογραφήθηκαν αιωνόβια αντικείμενα, άμαξες και εργαλεία, που ησύχαζαν για πολλά χρόνια μέσα σε πετρόχτιστους πύργους ταυτοποιήθηκαν χειροποίητα παστράγκουλα, πλάνες και καβαροσκέπαρνα παλαιάς κοπής διευκρινίστηκαν λεπτομέρειες σχετικές με την τέχνη της βαρελοποιίας και, κοντολογίς, ανασηκώθηκε το πέπλο της λήθης από τα κειμήλια, υλικά και μη, της ιστορικής Οινοποιίας.

Το βιβλίο διατίθεται από την ΑΧΑΙΑ CLAUSS και αποστέλλεται ταχυδρομικώς. Για παραγγελίες, αποστείλετε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση παραλαβής, στο email: 1861cwc@clauss.gr .
Τιμή βιβλίου 35 Ευρώ.

0

Start typing and press Enter to search

Η τροφή δεν είναι πηγή ή οδός μετάδοσης του κορoνοιού Μετάβαση στο περιεχόμενο