Μελισσέα

Διαυγές, χρυσοκίτρινο χρώμα συνδυασμένο άριστα με ένα βαρύ, εξαιρετικά ευωδιαστό μπουκέτο άγριων λουλουδιών. Γευστικά παρουσιάζει ένα πλούσιο σώμα με καλή δομή όπου ανταγωνίζονται με επιτυχία το μέλι και τα ώριμα φρούτα. Στρογγυλό, με μία τραγανή και εύρωστη οξύτητα που σε συνδυασμό με τη μακριά και απαλή επίγευση αναδεικνύουν αυτόν τον οίνο ως έναν από τους καλύτερους του είδους.

Η Μελισσέα σερβίρεται σε ποτήρι flute, στους 6-8°C και συνοδεύει άριστα ψημένα αμύγδαλα, μαλακά αλμυρά τυριά (roquefort, κοπανιστή Μυκόνου, gorgonzola), παγωτά και φρούτα sorbet, κρέμες (καραμελέ, crème brûlée, pana cotta).

Εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Πληροφοριες

Τύπος

Λευκός, φυσικώς γλυκύς, από λιαστά σταφύλια

Ποικιλιακή Σύνθεση

Μοσχάτο λευκό (100%)

Σοδειά

2016

Κατηγορία

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Μοσχάτος Ρίου Πατρών

Αλκοολικός Τίτλος

16 %

Αμπελώνας

Ζώνη Μοσχάτου Ρίου Πατρών Π.Ο.Π.

Μέθοδος Οινοποίησης

Τα σταφύλια είναι λιαστά, δηλαδή εκτίθενται για περίπου τρεις με τέσσερις ημέρες στον ήλιο. Με την ευεργετική επίδραση του ήλιου αφυδατώνονται και αποκτούν αυξημένη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αρώματα. Κατόπιν πραγματοποιείται λευκή οινοποίηση για παραγωγή γλυκού οίνου, με αλκοολική ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία 22°C.

Διαθέσιμες Συσκευασίες

500 ml

Περισσοτεροι Οινοι

Related Projects